Snygga tjejer – vad är det?

Hitta det billigaste smslånet här

Vad menas egentligen med snygga tjejer? Snygg betyder ju fysiskt attraktiv, men vad som är en snygg tjej är högst individuellt och kulturellt betingat. Frågar man någon från Turkiet kommer svaret skilja sig åt från svaret från exempelvis en japan eller kenyan. Ofta bedömer man snygghet genom att titta på både ansiktet och dess drag, kroppens fysik och saker som kläder och hår. Även de naturligt snyggaste av tjejer blir mindre attraktiva om inte det yttre också är vårdat. En snygg kvinna har oftast välvårdat och rent hår och naglar, samt kläder som tar fram det bästa och kanske också följer modet.

Kroppsideal skiljer sig åt mellan olika kulturer och tider. Här i Sverige var idealet mycket annorlunda på exempelvis 50-talet, då kvinnor gärna skulle ha lite kurvor: rumpa och bröst. Går man ännu längre tillbaka i tiden fanns det epoker när kvinnor skulle vara rent av ganska feta för att vara attraktiva. Än idag är kvinnoidealet en kvinna med mer hull i många kulturer. På 90-talet var idealet i vår kultur pinnsmalt och popstjärnor och modeller var ibland sjukligt smala. Idag går idealet av en snygg kvinna mer åt det vältränade och lite muskulösa, men fortfarande smala hållet.

Vad ett snyggt ansikte är på en tjej är väldigt individuellt, liksom kropp och allt annat. Ofta anses lite fylliga läppar, en vacker och balanserad huvudform och stora ögon som varken sitter för brett eller för tätt, vara snyggt i vårt samhälle.

Vad en snygg tjej innebär är helt enkelt en fråga det inte finns och aldrig kommer att finnas ett absolut svar på.